maandag 21 oktober 2013

Op verkenning in Qatar







 
 
 
 
 
 
Openbaar gedeeld - 00:19

Van 5 t/m 10 oktober in Qatar geweest.
Ik zou met Qatar Airways vanaf Frankfurt vliegen. Na 3 uur in het vliegtuig te hebben doorgebracht ging deze toch niet vliegen. Er bleef een lampje branden. Na het vierde uur en na de incheckbalie op het vliegveld in het Steigenberger Airport Hotel beland. De dag erna later op de dag per Lufthansa naar Doha verscheept. Dat vergde veel afstemming met de gastheren in Doha vanwege gewijzigde plannen. Op het vliegveld opgewacht door de Al Maha Services waardoor ik snel door politie en douane geloodst werd en snel met mijn koffers in een geregelde auto met chauffeur zat. Het Marriott hotel adembenemend, vooral als je op de 42e mag logeren.
De dag erna gesproken met Olivia Rowan, de HRM van EC Harris in Doha en ook haar baas dhr. Lewis, HRM manager EC Harris voor het Midden Oosten.
Vervolgens weer per auto naar een ander gebouw in de stad gebracht waar de Doha Metro Red Line zitten. 3 uur gesproken met Steve Roarty over dit EC Harris deel van het project.
Op dinsdag in het Ashgal building (een soort Qatarees Ministerie van Openbare Werken) de hogere baas Tim Risbridger ontmoet. Het duurde overigens wel even eer ik hem gevonden had. Alhoewel je je aanmeldt moet je zelf uitzoeken waar iemand zit. In hetzelfde gebouw zat ook Egbert Alberts die al lang met gezin in het Midden Oosten zit (onder meer ook Dubai en Oman). In de middag nog een duik in het hotelzwembad genomen.
Op woensdag met Henk Heijerman (een eerder gegane collega van Arcadis) in een gehuurde Toyota Camry zaken bekeken in Doha. Heb zelf ook nog in die automaat gereden. De buitenwijken met nieuwe aanbouw gezien, doch ook "Katara'", "The Pearl" en de zig zag gebouwen. In de avonduren gesproken met Peter Malone van British Scouting Overseas over onze scoutingplannen ter plekke.
Op donderdag weer terug gevlogen, deze keer wel met Qatar Airways. Ophalers Paul Offermans en Ine Verstegen hadden een probleem gehad met hun auto onderweg en kwamen mij met een huurauto ophalen. Na middernacht pas thuis! We gaan in november weer terug!












 

 




































 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten